Systemkrav for version 4.x

Ved installation af IPW software

Al software fra IPW Systems er webbaseret. Dette indebærer, at selve programmet drives via en webserver, mens brugerens brugerflade vises i en webbrowser.

Som det tekniske grundlag på serversiden for vores software anvender vi en webserver-applikation, SQL-databaseserveren MySQL til opbevaring af data, og PHP som programafvikler. Vi installerer selv denne software.

Som webserver-applikation kan vi både anvende Apache HTTP Server og Microsoft Internet Information Service som findes indbygget i en række Windows operativsystemer. Vi anbefaler Microsoft IIS pga. integration til Active Directory.

Serverens operativsystem er underordnet. Apache HTTP Server, PHP og MySQL findes til alle gængse operativsystemer. Både Apache, PHP og MySQL er open source og gratis til anvendelse, også i kommercielle sammenhænge.

Som tommelfingerregel anbefaler vi en dedikeret server.

Vores brug af harddiskplads til selve programmerne overstiger ikke 1 GB.
Dertil skal lægges den plads, de data I behandler i systemet forbruger. Ved gennemsnitligt brug af vores system er nogle få gigabyte rigeligt, men der kan selvfølgelig være scenarier, hvor dette overskrides hurtigt. Den nøjagtige konfiguration afhænger af serverens belastning. Jo flere brugere og data der skal håndteres pr. sekund, desto flere muskler skal serveren også have.

Vi fraråder, at vores software installeres på servere, der parallelt bruges til ressourcekrævende services som fx Microsoft Exchange og Microsoft SQL Server.

Ved valg af virtuelle servere skal nedenstående serverkrav opfyldes.

Vi har stor erfaring i opsætning af vores software i forskellige miljøer og infrastrukturer. Vi stiller gerne vores kompetence på dette område til rådighed, men foretager ikke selv ændringer i netværks-infrastruktur, sikkerhedsforanstaltninger og lignende. Disse områder bør altid varetages af virksomhedens eksisterende leverandør på området, som vi gerne samarbejder med.

Krav til fjernadgang
Installationen foretages via fjernadgang, og vi har derfor behov for at denne bliver etableret. Fjernadgangen er også nødvendig i forhold til teknisk service samt løbende support. Vi foretrækker Cisco AnyConnect, Citrix, og Microsoft Remote Desktop. Har I andre ønsker til VPN laves en individuel aftale herom. Vi understøtter ikke tredjepartssoftware, der har nået End-of-life fra producenten.

Krav til server

 • Minimum Dual Core 2,4 GHz eller tilsvarende (eks. Intel Xeon E5620)
 • Windows Server 2008 eller nyere – andre platforme kun efter aftale.
 • Minimum 4 GB RAM
 • > 50 GB fri HD-plads  til system + data
 • IIS 7 eller nyere / Apache 2.2.21 eller nyere
 • PHP 5.3.8 eller nyere (installeres af IPW)
 • MySQL/MariaDB 5.5.19 eller nyere (installeres af IPW)
 • På linux installationer skal msttcorefonts være tilstede
 • Adgang på administratorniveau med mulighed for at installere software og services

Krav til klienter

 • Internet Explorer, Microsoft Edge, Chrome eller Firefox i seneste eller foregående hovedversion *
 • MS Visio Viewer (kun hvis der ønskes brug af Visio-diagrammer)
 • Seneste eller foregående version af operativsystemet (Windows, IOS, Android) og hardwareplatformen.

* Vi understøtter generelt fuldt ud seneste og forrige hovedversion af de understøttede browsere indtil producenten har ophørt support eller udvikling. Pr. 1. marts 2016 garanterer vi således fuld understøttelse af Internet Explorer 11 og 12. Vi fraråder brug af browsere, der ikke længere supporteres af producenten.

System-support Spørgsmål til produkter mm.