Transparent

?

”Nu har Hydrema to – og kun to – systemer: Vores ERP og IPW”

Jesper Hviid Richter, HSEQ Manager, Hydrema Group

Hydrema

Oprindeligt brugte vi IPW som et kvalitetsstyringssystem. Så byggede vi hele paletten på, både miljø, arbejdsmiljø og sikkerhed. I dag er IPW vores ledelsessystem, og det udvikler sig hele tiden mere og mere.

Hos Hydrema har vi to succeskriterier: At vi har det hele, hvor det skal være, og at tingene kan bruges. For nogle år siden fungerede IPW som et egentligt kvalitetsstyringssystem – det var meget produktionsorienteret med instrukser, tjeklister og styringer. Nu er det udbygget med miljø, arbejdsmiljø og sikkerhed, så IPW i dag er vores HSEQ-management-system. Udover ISO-certificering i forhold til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001 omfatter det også reklamationsbehandling, maskinkontrol og delkontrol.

 

Integration til ERP og ekstern adgang

Undervejs har vi skiftet ERP-system, og reklamationer, som førhen blev behandlet manuelt, har nu interface med vores ERP-system. Vi er også gået i gang med LEAN på IPW, og sidst men ikke mindst, er vores supportafdeling begyndt at bruge IPW til service. Her har vi etableret et extranet, hvor vi giver ekstern adgang for vores kunder til at se forskellig info.

 

Et ledelsessystem skal hele tiden kunne udvides

På den måde er vi endt med to, og kun to dynamiske systemer: ERP og IPW. Det er vi, fordi hele IPW-systemet bygger på de samme grundelementer. Uanset om det er produktionsrapporter, instruktioner eller interfacet med ERP – i bund og grund er det en formular, som kan bruges til en hel masse. Så det gør vi. Tankegangen er: ”Vi må kunne tilpasse til det og det”, og IPW lytter og siger ”Ja, det kan det godt”. Og så udvikler de på det.

 

Det gode samarbejde har noget med mennesker at gøre

Det er meget personrelateret. Der er kommet flere medarbejdere ombord ved IPW, og hos Hydrema er der også flere og flere, som bliver involverede, men fundamentet er det samme. Alle er udviklingsorienterede, og vi er storforbrugere af kundeseminar, ERFA og videndeling.

 


 

Hydrema Group er producent af højteknologiske entreprenørmaskiner, udstyr og mineryddere, og har et globalt netværk af salgs- og serviceafdelinger med datterselskaber i større vesteuropæiske lande og lokale importører og distributører i andre dele af verden. Virksomheden har ca. 600 medarbejdere, og råder over to produktionsfaciliteter – en ved hovedkontoret i Støvring, og en i Weimar, Tyskland.

hydrema.dk

IPW Premium

Effektivisér registreringer og indberetningsprocedurer uden hjælp fra din IT-afdeling.

Læs mere her