Transparent

?

”Vi har store vækstambitioner, så der var bred enighed om at starte på en frisk i IPW.”

Jesper Rud Toft Duvander, Projektingeniør, Nature Energy

Nature Energy

I de seneste år har Nature Energy gennemgået mange omfattende organisationsændringer. Men ingen tog det fulde ejerskab for vores kvalitetssystem. Derfor valgte vi at lukke systemet ned. Helt ned. Og så genopbygge en ny og skalérbar struktur.

Det system, som var indkøbt for 3-4 år siden, blev aldrig rigtig integreret. Ingen var tilstrækkeligt oplært i det, ingen tog ansvar for det, og selvom systemet er relativt udbredt, var det HTML-baseret, og lignede dybest set en gammel DOS-løsning. Derfor var der bred enighed om at starte på en frisk og opbygge en ny struktur i et skalérbart system, der har den fleksibilitet, vi har brug for. Og som vores medarbejdere vil adoptere. De vækstambitioner og de forpligtelser, vi har overfor myndigheder – det kræver dedikerede mennesker.

IPW-systemet har en intuitiv tilgang, som har gjort det ufattelig nemt at komme i gang med og arbejde i. Det er let at skabe sig et overblik og gennemskue, hvordan man får løst problematikker. Vi valgte også IPW på grund af sprogstyringen, da vi snart barsler med flere biogasanlæg i udlandet. Som første step har vi været 3-4 personer, der har klargjort de vigtigste beskrivelser og procedurer. Vi lavede ingen dokumentoverførsel, men kopierede det hele ned, lagde systemet ned uden varsel, og adviserede alle medarbejdere om, at de kunne kontakte mig. Alligevel kom der ingen henvendelser. Ingen savnede noget i det gamle system. Det var lidt tankevækkende.

Vi har valgt at lægge alle væsentlige politikker og øvrige virksomhedsdokumenter som fx strategier og værdier i IPW, så de er synlige for alle, og så de med sikkerhed bliver opdateret. Det bliver de – selvom det er alles intention – ikke på intranettet. Vi har også fået tilpasset nogle ting i IPW, som vi fandt relevant, blandt andet GPDR-modulet. Nu er vi seks måneder inde i vores samarbejde, og vi har fået nogle gode løsninger, der har bundet alting rigtig godt sammen uden ublu omkostninger. I løbet af 2020 går vi efter tre ISO-certificeringer – 9001, 14001 og 18001, og vi begynder også at arbejde med at understøtte FN’s Verdensmål.

 

 


Biogasselskabet Nature Energy, det tidligere Naturgas Fyn, blev i 2017 opkøbt af et konsortium med blandt andet det engelske selskab, Pioneer Point Partners. I samme ombæring blev gasinfrastrukturen solgt til det statslige selskab Energinet.dk. I dag er Nature Energy Danmarks største producent af biogas med 9 biogasanlæg, drift af to biogasanlæg i henholdsvis Frankrig og Nordirland, ca. 180 medarbejdere og en vækststrategi, der – med udgangspunkt i Odense – kan udvikle Nature Energy til at blive et nyt Vestas inden for produktion af grøn gas til gasnettet.

www.natureenergy.dk

IPW Premium

Effektivisér registreringer og indberetningsprocedurer uden hjælp fra din IT-afdeling.

Læs mere her