Transparent

?

”IPW er ikke bare kvalitetschefens system. Her er der mange, der vil inddrages.”

Jakob Pilt, QHSE Team Leader, VIKING LIFE-SAVING EQUIPMENT A/S

VIKING Life-Saving Equipment

Hos VIKING Life-Saving Equipment er vi udfordrede på at have flere kulturer, fordi vi er i en del lande. Så hvordan får man alle med på at få et nyt kvalitetsledelsessystem? Svaret er: Bevidste til- og fravalg – og internt lobbyarbejde.

Vores gamle Lotus Notes system havde stået til udskiftning gennem 8 år, da jeg kom til VIKING Life-Saving Equipment. Det var håbløst forældet. Det blev heller ikke længere vedligeholdt. Så jeg blev ansvarlig for at udvælge og implementere et nyt kvalitetssystem, og det var et svært valg. Dels arbejder vi med stramt regulerede produkter. Dels har vi nogle interne kulturforskelle, der skulle tages højde for. Vi var også optagede af at få så mange som muligt med i udviklingsprocessen.

Men der må nødvendigvis være nogle, der tager de politiske til- og fravalg. Derfor etablerede vi en styregruppe inklusiv vores CEO, som afdækkede en klar kravsspecifikation. Med den i hånden lavede jeg en scorematrix på leverandører, og valgte så IPW.

Gennem et halvt år forberedte vi os på at rulle det nye system ud og lukke det gamle ned – blandt andet ved at udpege og involvere en række typebrugere på tværs af organisationen og lave et stort internt lobbyarbejde generelt. Vi fik kun lavet ganske få specialtilpasninger, og tre Q-medarbejdere fik 4 dages undervisning hos IPW. På den måde blev vi klædt på til selv at uddanne vores interne superbrugere gennem 2 x ½ dag i præcis de værktøjer, vi havde valgt ud. Så hvor vi før skulle ind over IT-afdelingen med rettelser, kan vi superbrugere nu selv tilpasse ting i IPW på to minutter. Vores kvalitetssystem er også blevet meget mere intuitivt for alle medarbejderne at bruge.

 

 


VIKING Life-Saving Equipment producerer sikkerhedsudstyr til den maritime sektor og off shore, men også til fire fighting branchen. Virksomheden har ca. 2.900 medarbejdere globalt fordelt på 86 egne lokationer og 240 partner-lokationer, og de har produktion i Danmark, Thailand, Bulgarien, Norge, Kina og Grækenland.

www.viking-life.com

 

 

IPW Premium

Effektivisér registreringer og indberetningsprocedurer uden hjælp fra din IT-afdeling.

Læs mere her